Med receptet på framgång inviger vi bageriet på Sjöröd på bästa vis!
Årets lägerkoncept är NYBAKAT BRÖD ÅT FOLKET, vi som förser med folket med vad de vill ha är Nils och Ulf, under andra veckan kommer vi att bli försvagade av Tedde.
Nu är degen färdigjäst!
5 dl ljummet vatten
1 dl mjölk
25g jäst
2 tsk salt + 1 msk Honung
12,5 dl mjöl
+ mer mjöl till utbakningen
Blanda jäst, salt och honung.
Blanda samman mjölken och vattnet och häll lite över jästen och blanda. Häll i resten av vattnet och allt mjöl. häll lite extra mjöl på degen och släng på en handuk och vänta 90 minuter. (ta en stor skål för det jäser som fan)
Dra igång ugnen på 240-250 C°
Häll ut mjöl på bordet och häll upp degen (som enligt Ulf ska se ut som en pannkakssmet). Strö över mer mjöl så det täcker lite lagom... Sen kommer tricket. Gör inget mer. Platta möjligen till det hela lite grann, men knåda inte, det är bara jobbigt. Skär istället upp degen i bitar som verkar lagom och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Släng in dem i ugnen och låt de stanna där i ca. 20 minuter...
Ett tips är att strö på sesamfrön ovanpå, innan man tar på mjölet, det blir extragott, om man gillar sesamfrön, annars blir det mest äckligt.
Dagens vits:
Det var två bagare, men en smet.
/Nils och Ulf
Ja men gimme some recept oxå!!!!// Pai
SvaraRaderaåhhh! mina favoritbagare är i farten! härligt att se!
SvaraRaderajag kanske ska ta och bjuda mina nya vänner i norr nils recept på framgång!?
kram på er!
((Bulten))
Vad skådar jag? En ny spis minsann :)
SvaraRaderaSpännande med allt bakandet - Sjöröd är inte längre Sveriges kanske vackraste lägerområde bara utan även godaste, nybakadaste och mest väldoftande!
Trixie